Фолк певицата Джена е сред изпълнителките, които успяват да поддържат стройна фигура и до сега не е имало критики по неин адрес, относно формите й.
Десислава, както е истинското име на Джена, твърди, че винаги се старае да се храни здравословно, макар не винаги да спазва стриктен режим: „Зависи от периода, в който се намирам и колко работа имам“.
Тя обяснява, че се старае да се храни по малко, но често, защото така засилва метаболизма си. „Важно е!“, подчертава пайнерката. Джена е категорична, че не може да се ограничава, макар че понякога успява с месеци да не яде тестени изделия, но и не трудно да гладува: „Ставам нервна.“
Като малка изпълнителката на „Омръзна ми“ е била вегетарианка и обяснява, че от този период нататък месото не й се услажда особено много, затова предпочита зеленчуците, предимно тиквички, ориз, марули, картофи, броколи. „Майстор съм в кухнята! Когато имам време да готвя, си правя баварска супа и талиетеле“, споделя любимите си рецепти Джена.
Тя заявява и: „Без ядки не мога да вирея“, като предимно предпочита орехи и лешници. Салатата, с която може да закусва, обядва и вечеря се състои от рукола с чери доматки и пармезан. Брюнетката има слабост и към плодовете, като специално уточнява, че не обича само банани, а и дини, пъпеши и череши в промишлени количества.
Рибата е неизменна част от менюто на чаровницата, която обяснява, че често хапва в гръцки ресторанти, за да си угажда, поръчвайки си любимите й средиземноморски дарове и най-вече обожава октопод на скара.
Джена е любителка и на десертите и основно предпочита крем карамел, ориз с мляко, шоколадово суфле, както и палачинки с мед и орехи. Що се отнася до течностите, които приема, на ден изпива задължително три литра вода, кафе в ограничени количества и много фрешове. Когато има свободно време Джена ходи на плуване, но най-вече поддържа спортна форма, с кардио упражнения на пътека, която си има у дома.
Примерно дневно меню:
Закуска: салата айсберг с кашкавал
Обяд: салата рукола и супа
Вечеря: риба със зеленчуци, таратор
Примерно дневно меню:
Закуска: салата айсберг с кашкавал
Обяд: салата рукола и супа
Вечеря: риба със зеленчуци, таратор