1. Първи стъпки в музиката

ПЪРВИ СТЪПКИ В МУЗИКАТА

     Десислава Валентинова Неделчева е българска поп фолк певица, по известна с псевдонима Джена, измислен й от РR-а на Пайнер Жени Димова. Джена е родена на 03.07.1985 г. в Разград. Баща й се казва Валентин - по професия кларинетист, а майка й Пепа - певица. Първите няколко години от живота си прекарва в родното село на баща си, който е добруджанец, но се преселва в Разградско. Майката на Джена е от град Сеново. Десислава има сестра, по малка от нея с 6 години, която се казва Борислава.

   Израствайки в музикантско семейство, още от съвсем малка Джена тръгва заедно със своите родители по сватби, за да трупа опит. Малката Джена е била много палаво дете и постоянно е имала някоя и друга рана.  Още от детенце,  знае каква ще стане като порасне голяма и започва да преследва своята мечта, още в детските си години.

    Първата изява на Джена е, когато тя е била само на 5 годинки, в радио "Шумен", тогава  записва първата фолклорна песен, която е научила - "Мъри моме, хубава".  В първи клас започва да свири на пиано и един ден нейните родители сериозно се замислят към кое да наблегне тяхната дъщеря - към свиренето или към пеенето, макар че Джена е отлична пианистка, желанието й да бъде певица е много по-силно. През 1999 г. я приемат в музикалното училище "Филип Кутев" в град Котел, където става  една от най-изявените певици в училището и заедно с няколко нейни учители са обиколили много държави като Шотландия, Англия, Швейцария. Голяма слабост са й книгите, тя обожава езотеричната литература, която й е любима.





{START_COUNTER}